***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ще има ли общо правителство с премиер на ротация – всеки 6 месеца? Отбраната на Бахмут продължава


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 май   

 

Емоционално нощно съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната " е имало в неделя късно вечерта. То е трябвало да утвърди постигнатите сделки с ГЕРБ-СДС за общо държавно управление, в което на всеки шест месеца се сменя министър-председателят – Николай Денков от " Промяната " и Мария Габриел от ГЕРБ.

По време на нощното съвещание съветът на " Промяната " е трябвало да утвърди и дали министрите в кабинета да са политици или специалисти, каквато към този момент е сделката с ГЕРБ. На експертен кабинет държат и водачите на " Демократична България " - съдружният сътрудник на Политическа партия.

***

Правителство с мандат на ГЕРБ няма да има и те го знаят. Нямаме сделка с тях за ротационен министър председател, разгласи в Пловдив депутатът от Политическа партия Росен Костурков. С него е и новият началник на правната комисия в Народното събрание Стою Стоев.

Според Костурков, когато мандатът бъде връчен на ПП-ДБ, за база на диалозите ще се употребява оповестеният преди месец състав на кабинет отпред с акад. Николай Денков.

***

Той е в отпуск по персонални аргументи. 

Новината, че ще бъде разпитан, заяви самият той на последния Пленум на Висшия Съдебен съвет. Според Нова телевизия Гешев не се е явил на разпита през днешния ден. По думите му би трябвало да даде показания за търговия с въздействие. 

Подобно обвиняване насочи шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов, който сезира кадровиците, че Гешев е записвал члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев без негово познание.

***

- сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б.Б. - ръководител на политическа партия, М.Н. – някогашен министър и други лица.

- два сигнала от жител, съдържащи изказвания за противоправни дейности на членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет – К.Ч. и Г.К.

- сигнал от съдружие, съдържащ изказвания за употребявано общинско жилище в гр. София от някогашен член на Европейския парламент – М.Г.

***

Съпредседателят на „ Демократична България “ е аварирал в Русе. Той е бил със длъжностен автомобил и водач на НСО.

Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла, като ударът е станал сред колата на Атанасов и камион.

***

***

Инцидентът стана по време на " похода за мир и неутралитет " на " Възраждане ". Участниците упорстваха България да не оказва помощ на Украйна във войната. 

„ Подкрепата ни за Украйна ще стане по-силна. Гласът ни, осъдителен съветското навлизане, единствено ще се ускори. Слава на Украйна “, написа в Туитър ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

***

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще се срещат в Брюксел през днешния ден, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че съществена тематика в дневния ред ще бъде съветската инвазия в Украйна, като министрите по-конкретно ще обсъдят налагането на нови наказания против Москва.

Страните обаче към момента не са постигнали единодушие по новите наказателни ограничения против Русия, които имат за цел да сложат завършек на заобикалянето на досегашните наказания. Твърди се, че Русия прави това през трети страни като Казахстан, Армения и Обединените арабски емирства, показва ДПА.

***

33-годишният Вадим Теков е вкаран в пандиза през 2021 година за 16 години за убийството на Реджина Гагиева, на 22 години. Той направил убийството на работното ѝ място, като нахлул в офиса ѝ с нож и я наръгал 15 пъти.

Престъплението е било снимано от охранителните камери и фрагментите потресоха тогава цяла Русия.

От Кремъл обаче освободиха Теков и го изпратиха да се бори в Украйна. Шест месеца по-късно Путин подписа документа, с който Теков е опрощение и на процедура към този момент е освободен от наказателна отговорност.

***

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски в неделя посети предните позиции край Бахмут, оповестява " Укринформ ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР